Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

"Μια τρύπα στο νερό"

Η μακρόστενη οπή από την οποία θα περνούσε η διάταξη της κινητής καρίνας, σύμφωνα με τις οδηγίες έπρεπε να κοπεί σε αυτήν ακριβώς τη φάση της κατασκευής, ύστερα δηλαδή από την τοποθέτηση του υαλοϋφάσματος εξωτερικά της γάστρας.
Επειδή αυτό το κόψιμο θα ήταν δύσκολο με τα απλά εργαλεία που διαθέτω, είχα "προνοήσει" να φτιάξω τη σχισμή αυτή τμηματικά, κόβοντας σχισμές σε καθένα από τα διαδοχικά επικολλητά ξύλα του σωτροπιού, στο αρχικό στάδιο κατασκευής του. Έτσι η σχισμή της κινητής καρίνας ήταν ήδη έτοιμη από πριν, χωρίς να έχω παιδευτεί ιδιαίτερα...
Όμως εν τω μεταξύ, όπως προείπα, άλλαξαν τα σχέδια της καρίνας. Τώρα έπρεπε να κλείσω την τρύπα, που με καμάρι είχα φροντίσει να ανοίξω. Μερικές φορές οι πιο μικρές δουλειές απαιτούν τον πιο μεγάλο κόπο. Χρειάστηκε δεκάδες φορές είτε να ακροβατήσω πάνω στο σκάφος, είτε να εισχωρήσω σαν τον "Τιραμόλα" από κάτω ανάμεσα στις φόρμες και στα στηρίγματα, για να κολλήσω αξιοπρεπώς τα πέντε ξυλαράκια που έλειπαν και που ευτυχώς είχα φυλαγμένα από τότε που τα είχα κόψει!
Είμαι πλέον έτοιμος να προχωρήσω με την τοποθέτηση του (προαιρετικού) δεύτερου υαλοϋφάσματος στα ύφαλα.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου