Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Κανένα πηχάκι δεν είναι ίσιο

Είχα την ελπίδα ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ ευκολότερα τώρα που τα πηχάκια είναι ίσια, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί να μην υπάρχει κάμψη τώρα, υπάρχει όμως στρέψη. Ευτυχώς η δυσκολία περιορίζεται πλέον στην περιοχή της πλώρης, όπου η δύναμη που πρέπει να εφαρμόζω είναι σημαντική. Στο σημείο αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η βοήθεια και από άλλα δυο χέρια. Πάντως λίγο πιο πίσω, στο μέσον και κοντά στην πρύμνη η τοποθέτηση γίνεται με χαλαρότητα, χωρίς δυσκολία. Η τοποθέτηση ξεκινάει από την πλώρη και οι τρόποι κρατήματος των ξύλων μέχρι να κολλήσουν εφευρίσκονται εκείνη την ώρα, κατά περίπτωση.
_

6 σχόλια:

  1. Γεία σου Πάνο
    Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη

    Η εφαρμογή των λωρίδων γίνεται με πίεση μόνο ή κάνεις και κάτι άλλο για να πάρουν τις κλίσεις και τις καμπύλες;
    Έχει προχωρήσει το σκαρί, συγχαρητήρια

    Απο το κάτεργο, μήπως έχεις διαθέσιμες περισσότερες φωτογραφίες; Είναι πολύ όμορφη βάρκα και εκείνη και θα ήθελα να δώ περισσότερα.

    Καλή συνέχεια
    Λευτέρης Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Λευτέρη,
    Ευχαριστώ για τις ευχές, σου ανταποδίδω αν και καθυστερημένα. Η ερώτησή σου είναι εύστοχη. Αν και θα μπορούσα να δοκιμάσω στα δύσκολα τμήματα πχ βρέξιμο ή άτμιση, προ-καμπύλωση και ξήρανση, δεν το έκανα γιατί θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο και τελικά ανώφελο. Η εφαρμογή γίνεται λοιπόν μόνο με πίεση. Εν τούτοις σε μια περιοχή κοντά στην πλώρη χρειάστηκε να παρεμβάλω κάποια σφηνοειδή πηχάκια για να μειώσω την καμπυλότητα των γειτονικών, ενώ σε μια άλλη περιοχή κοντά στην πρύμνη χρειάστηκε να σκίσω κάποια πηχάκια στη μέση για να λυγίσουν πιο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν αγαπητέ μου έχεις κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό μου για: τον τρόπο που προσεγγίζεις το ζήτημα, την υψηλή σου κατάρτιση, την αισθητική σου, αλλά και τον τρόπο που το παρουσιάζεις.
    Είσαι από αυτούς που κάνουν το internet πολύτιμο εργαλείο και είμαι περήφανος που σε συνάντησα.
    Να είσαι πάντα καλά.
    Sun
    http://camperlovers.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ φίλε Sun για τα πολύ καλά σου λόγια. Διάβασα και τη δική σου εξαιρετική δουλειά και τα ιδανικά σου. Σου εύχομαι να γυρίσεις όλο τον κόσμο με την οικογένειά σου και το αυτοκινούμενό σας. Το απωθημένο παιδικό μου όνειρο, που έφερες πάλι μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάνο,

    καλημέρα. Εγώ δε μπορώ να πω πολλά επί τεχνικών θεμάτων αλλά μπορώ να σου πω ότι θαυμάζω το μεράκι σου για το ομορφότερο υλικό που μας δίνει η γη και τον τρόπο που μετουσιώνεις την τεχνική σε τέχνη ! Ελπίζω κάποια στιγμή να το απολαύσεις και να προχωρήσεις στο επόμενο σκαρί, έξω απ'το γκαράζ πια. Το site είναι εξαιρετικό.

    Σταύρος Δαμιανίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή