Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στις τελικές ευθείες


Ο ρυθμός έχει πέσει αισθητά, αλλά τα ξύλα όσο πάνε και κονταίνουν τώρα πια. Τα άκρα των ξύλων δεν είναι πλέον ελεύθερα, αλλά σφηνώνουν εμπρός και πίσω. Γι αυτόν το λόγο τα τοποθετώ στη θέση τους δύο φορές: την πρώτη φορά στεγνά (δίχως κόλλα), ώστε να μετρήσω και να τα σημαδέψω στις άκρες για το φάλτσο κόψιμο:

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις.

    Έχω φτιάξει και εγώ ένα βαρκάκι, hartley TINA-9 και τώρα το σκέφτομαι να πάω σε κάτι μεγαλύτερο, ένα ιστιοπλοικό γύρω στα 6 μέτρα, το VG-18 σε μεγένθυση, από το bateau.com.

    Ήθελα λίγο τη βοήθειά σου στην ανεύρεση υλικών, συγκεκριμένα Κ/Π και εποξικής ρητίνης. Για την ώρα, έχω βρεί BS1088 μόνο από το Teak.gr και ρητίνες από τη Neotex. Επειδή το Κ/Π είναι γύρω στο 70% του κόστους θα ήθελα να το ψάξω περισσότερο.

    Αν θες, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες μου, στο http://gallery.bateau2.com/index.php?cat=15358

    Δημήτρης Κατσιγιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Δημήτρη,

    Είδα μία προς μία τις 174 φωτογραφίες σου και θαύμασα το σκάφος και ιδίως το "κιμπαριλίκι" σου. Η εξαιρετική δουλειά σου δεν φαίνεται μόνο από την μεθοδική και προσεγμένη κατασκευή αλλά και από τα δεσίματα και τις γάσες στα σχοινιά! Ο τρόπος που τις παρουσιάζεις επίσης είναι αληθινό εργαλείο για τον καθένα που ενδιαφέρεται.
    Το VG-18 πρέπει να είναι πολύ βολικό και λειτουργικό, όπως το βλέπω. Σίγουρα πάντως η κατασκευή του δεν θα σε παιδέψει τόσο όσο του μικρού, λόγω μεθόδου.
    Μου αρέσει που κάνεις κι εσύ το ίδιο "λάθος" να ξεκινήσεις ένα καινούργιο project, γνωρίζοντας τι σε περιμένει. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ !
    Δυστυχώς για το Κ/Π δεν έχω περισσότερη πληροφορία από σένα, κι εγώ από τον ίδιο αγοράζω. Ρητίνες μέχρι πρότινος αγόραζα από τον Χρόνη στην Μεταμόρφωση http://www.costaschronis.gr (epoxy DER-321 και καταλύτης Epamine PC-14, αναλογία 2:1), αλλά τελευταία αγόρασα για δοκιμή από την FIBERMAX στον Βόλο http://www.fibermax.eu epoxy-921 και τον ανάλογο καταλύτη για 2:1. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αυτό το σύστημα, αλλά φαίνεται καλό. Μόλις το δοκιμάσω θα σου πω με βεβαιότητα. Είναι και σε καλύτερη τιμή.

    Συγχαρητήρια και να συνεχίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνο
    έχω την εντύπωση πως όταν ολοκληρωθεί, θα πάρουμε και εμείς οι αναγνώστες του blog λίγη απο την χαρά σου.
    Να είσαι καλά και συνέχισε την καλη δουλειά
    Λευτέρης Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διορθώνω
    Θα πάρουμε σίγουρα κάμποση χαρά
    Όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται ακόμα πιο όμορφη
    Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Λευτέρη,

    Ευχαριστώ πολύ! Μέχρι τότε θα περάσουμε από... σαράντα κύματα βέβαια, να είμαστε καλά να έχουμε στόχο και δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.selway-fisher.com/Yacht2024.htm

    μόλις τώρα είδα πως φωτογραφίες απο την κατασκευή σου βρίσκονται στην σελίδα του selway fisher
    και πάλι συγχαρητήρια Πάνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και καλά πανιά
    Λευτέρης Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή