Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Καταφραή

Εννοώντας τα τελευταία ευθύγραμμα ξύλα που τοποθετούσα στο κάτω (πάνω) τμήμα της γάστρας, έγραφα -μεταφορικά - πριν από καιρό ότι βρισκόμουν "στις τελικές ευθείες" . Μόνο που... μέχρι να φτάσω στο νήμα, έσκυψα να δέσω τα κορδόνια μου πολλές φορές! Παρ΄όλα αυτά έφτασε η ώρα για το ξυλαράκι που έχει σχήμα ατρακτοειδές και μπαίνει τελευταίο στο κέλυφος της γάστρας για να την κλείσει: την καταφραή. Μπορώ τώρα να λάβω το δικαίωμα να σταθώ λίγο πιο πίσω, να θαυμάσω και να κάνω τη (λανθασμένη) σκέψη: Οτι δηλαδή κοντεύω να τελειώσω... Το κλείσιμο της γάστρας βέβαια αποτελεί σε κάθε περίπτωση ένα ορόσημο. Στην πραγματικότητα η περισσότερη και πιο δύσκολη δουλειά μόλις τώρα αρχίζει. Προς το παρόν ούτε που θέλω να το σκέφτομαι!

5 σχόλια:

  1. Χαρηκα που βλέπω πρόοδο εργασιών γιατί είχα ανησυχήσει ότι εγκατέλειψες το project.
    Συγχαρητήρια για την δουλειά και την οργανωμένη παρουσίαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Κατσιγιάννης6 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:59 π.μ.

    Συγχαρητήρια, μου δίνεις θάρρος για να ξεκινήσω (που όλο το αναβάλλω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγχαρητηρια!!!Πολυ καλη δουλεια.Αν και δεν τελειωσες εχεις καθε λογο να ανοιξεις ενα καλο κρασι και να γιορτασεις την γαστρα!!!Μπραβο και παλι!!!Με τι σκεφτεσαι να τριψεις ?Πριν βαλεις τριβεια και γυαλοχαρτα θα σου προτεινα ,αν θελεις, να δοκιμασεις με ξυστρα ξυλου.Το χρησιμοποιησα προσωπικα σε ενα strip kayak που δουλευω τωρα και ειδα πολυ καλα αποτελεσματα.Φυσικα μετα θα βαλεις τριβειο για φινιρισμα.Keep Walking!
    Στελιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλα συγχαρητήρια! Πραγματικά πολυ καλή δουλεια. Περιμενουμε τις επομενες εργασίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια.
    Δημήτρη, ειλικινά δεν ξέρω αν θα πρέπει να δίνω θάρρος ή όχι σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αν το δει κανείς σαν λύτρωση, τότε ναι!
    Στέλιο, την ξύστρα την έχω δοκιμάσει κι εγώ, αλλά δεν με βολεύει, προτιμώ από την αρχή τριβείο κι ας αργεί και λερώνει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή