Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τρίψιμο με το χέρι

Μετά το ψιλό στοκάρισμα, το τελευταίο τρίψιμο πριν πέσει το υαλοΰφασμα είναι απαραίτητο να γίνει υπομονετικά με το χέρι, για να φύγουν και οι παραμικρές ανωμαλίες από την επιφάνεια. Είναι από παλιά αποδεδειγμένο ότι οι καμπύλες θέλουν χέρι. Αλλά και οι επίπεδες επιφάνειες επίσης, εκεί κοντά στην πλώρη και στην καρίνα. Μάλιστα όσο μικρότερη είναι η καμπυλότητα, τόσο πιο εμφανείς είναι οι πιθανές ατέλειες. Η αίσθηση του αποτελέσματος είναι βέβαια η πιο ευχάριστη στιγμή αυτής της φάσης. Μόνο που δυστυχώς πρέπει να ξανασκουπίσω. Για το χειρονακτικό τρίψιμο χρησιμοποίησα αυτό το μικρό τριβείο με επίπεδη επιφάνεια 7x20cm περίπου, πάνω στην οποία είναι ενσωματωμένο ένα λεπτό και σκληρό μαξιλάρι. Το χαρτί #80 δίνει επιφάνεια ιδανικά λεία, αλλά και ιδανικά άγρια, για να έχει καλή πρόσφυση η εποξική ρητίνη.
_

7 σχόλια:

  1. pano γεια σου.σε παρακολουθω πολυ καιρο οπως και πολλοι αλλοι και μπαινω καθε φορα με την αγωνια να δω τι καινουργιο εφτιαξες και ποσο προχωρησες.θαθελα να σε ρωτησω,γιατι θελω να αρχισω να εκπαιδευομαι, ξερεις που μπορω να βρω πληροφοριες για χρησεις εποξεικης ρητινης η κολλας;εψαξα και δεν μπορω να βρω πολλα πραγματα στα ελληνικα,μηπως το βιβλιο του ψαθερη του υιου αν το εχεις διαβασει αναφερει λεπτομερειες της διαδικασιας;σε ευχαριστω προκαταβολικα και ευχομαι καποια μερα να σε γνωρισω απο κοντα και να δω το υπεροχο σκαρι που φτιαχνεις να ταξιδευει και που ξερεις σε ενα γκαραζ στην αστροπαλια να αρχισει να κτιζεται και το δικο μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου τυχερέ αιγαιοπελαγίτη,
    αν ξεκινήσεις κάτι τέτοιο, ζώντας δίπλα στη θάλασσα, θα έχεις ένα πολύ σοβαρό λόγο να προχωρήσεις γρήγορα - που το εύχομαι - και όχι σαν εμένα που καθυστερώ απελπιστικά. Το βιβλίο του Ψαθέρη δυστυχώς δεν το έχω και δεν μπορώ να σου πω. Τα λίγα που έχω διαβάσει κι εγώ τα έχω βρει σε αγγλικά και αμερικάνικα εγχειρίδια και περιοδικά που φαντάζομαι τα έχεις υπόψη σου, όπως πχ από τους Gougeon brothers, Selway-Fisher, Nick Schade και άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνο γεια σου και πάλι.Δυστυχώς αυτά τα περί κατασκευής στην αστροπαλιά αφορούν ενα πιο μακρυνό χρονικό σημείο, (αν επιβιώσουμε μέχρι τοτε απο τους σωτήρες)αλλά κανείς δεν μας εμποδίζει να ονειρευόμαστε ,μάλλον επιβάλεται θα έλεγα.Για το χρόνο γενικά θάλεγα ότι κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις .Το πας αργά αλλά το νοιώθεις ,το ζείς και να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες που λέει και ο αγαπημένος ποιητής.Μου αρέσουν πολύ αυτά που κάνεις ,εγώ απέχω πολύ αλλά όταν θα το πάρω αποφαση πιστεύω ότι θα τα καυαφέρω.Να ξέρεις ότι στο νησί όταν με το καλό τελειώσει και το ταξιδεύψεις πάντα θα υπάρχει ενα σίγουρο ρεμέντζο για να δεσεις.Θάθελα να ρωτήσω και καμμιά χιλιάδα άλλα πράγματα αλλά το αφήνω για άλλη φορά.Σου γράφω το mail μου ,θα το εκτιμούσα πολύ αν μου έστελνες το δικό σου για να μπορώ πιο ευκολα να επικοινωνώ.Σε ευχαριστώ προκαταβολικά .Ζαχαρίας Καρδάκος.zackard1@otenet.gr kai kardakos_z@gnto.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανο ,καλησπερα.Θα ηθελα να σε ρωτησω τι τυπο (μαρκα)μασκα προστασιας χρησιμοποιεις για το τριψιμο.(τιμη και προμηθευτη αν ειναι ευκολο)Ευχαριστω εκ των προτερων.
    Στελιος
    Η δουλεια σου ειναι παντα εξαιρετικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Στέλιο, Η μάσκα είναι ολοπρόσωπη της 3Μ, τύπος 6800, μέγεθος medium. (με δύο φίλτρα). Την έχω πάνω από μια δεκαετία οπότε δεν ξέρω πόσο έχει. Ο Αστυπαλιώτης, Κωνσταντινουπόλεως 39, Αθήνα, τηλ: 2103456707 έχει τη μάσκα και όλα τα πιθανά και απίθανα ανταλλακτικά (φίλτρα, λάστιχα, βαλβίδες, τσιμούχες, κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε ευχαριστω πολυ,Πανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις πολύ καιρό να γράψεις κάτι. Τι γίνεται; Προχωράς; Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά.

    Δημήτρης Κατσιγιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή